Skip to content

Isoleer je dak

Isoleer je dak volgens de nieuwe energienormen van 2021

Na het afsluiten van het klimaatakkoord in Parijs, heeft Vlaanderen een nieuw energieplan opgesteld om de Europese doelstellingen tegen 2030 te behalen. De bottom line is dat woningen aan striktere energienormen zullen moeten voldoen om op die manier energie te besparen. De boodschap is om te renoveren én te isoleren en daar kan Limas @home je mee helpen!

Koop je in 2021 een woning die aan renovatie toe is? Dan zal je moeten investeren, want je bent namelijk verplicht om aan drie van deze zes isolatienormen te voldoen:

  1. Een verwarmingssysteem op hernieuwbare energie
  2. De beglazing van je ramen zijn goed geïsoleerd
  3. De vloeren van je woning zijn geïsoleerd
  4. Geïsoleerde muren
  5. Een condensatieketel die niet ouder is dan 15 jaar
  6. En je dak is uitstekend geïsoleerd

Deze aanpassingen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar energie efficiënt wonen zorgt ook voor een lagere energiefactuur én een verhoogde waarde van je woning. Je kan tot 30% van je gemiddelde jaarlijkse energiekosten besparen dankzij een goede isolatie van je woning. Het is dus een win-win situatie. In dit artikel gaan we graag even dieper in op het verbeteren van je dakisolatie.

Waarom je dak goed isoleren?

30% van de warmte die je creëert in je huis gaat verloren door het dak, want warmte stijgt. Een goede dakisolatie levert daarom besparingen op je energiefactuur, zoals we reeds aangaven. Na je investering zal je snel merken dat het klimaat in huis ook verbetert. Dit geldt niet enkel in de winter doordat de zolder ruimte de warmte langer vasthoudt, maar ook in de zomer zal het huis langer koel kunnen blijven. De warmte zal zich niet zo gemakkelijk een weg naar binnen vinden.

Bovendien zal de waarde van je woning ook toenemen door een betere score op je energieprestatiecertificaat (EPC waarde). Er gaat minder warmte verloren door het dak, dus je energieprestatie neemt toe. Bovendien kan je van zolder ruimte ook een extra kamer maken, zoals een hobbykamer of een extra slaapkamer, dankzij het verbeterde klimaat.

Huidige subsidies voor dakisolatie

Bij het renoveren of vernieuwen van je dak én het plaatsen van de nodige dakisolatie, kan je in aanmerking komen voor een renovatiepremie, op basis van enkele voorwaarden. De huidige informatie hierover vind je op de website van de overheid.

Contacteer ons voor uw dakwerken

De experten van Limas @home staan je graag bij het renoveren van uw dak. Wees volledig in orde voor de nieuwe isolatienormen 2021, en geniet van meer comfort in eigen woning. Ook wanneer je andere zaken wenst de renoveren, biedt Limas @home een totaalrenovatie aan. Voor al uw vragen omtrent renovaties, kan je ons steeds contacteren.

Offerte aanvragen?

Vul hier alle velden in, wij contacteren u zo spoedig mogelijk en bezorgen u onze offerte