Strategisch energiebeheer

Strategisch energiebeheer

Bij Limas energetics geloven we in het belang van strategisch energiebeheer als een krachtig instrument om niet alleen te voldoen aan opgelegde normen maar ook om een geïntegreerde aanpak te bieden die esthetiek, dagelijks gebruikscomfort en waardecreatie voor uw gebouw bevordert, dit alles terwijl we samen werken aan een duurzamere wereld. Of het nu gaat om het verstrekken van advies, het implementeren van installaties, of het bieden van nazorg en onderhoud, wij staan paraat om u 24/7 van dienst te zijn.

MAAK EEN AFSPRAAK

…voor al uw technische plannen

Wat houdt strategisch energiebeheer precies in?

In een tijd waar duurzaamheid en energie-efficiëntie hoog op de agenda staan, groeit de noodzaak om bedrijven te voorzien van strategische oplossingen voor hun energiebeleid. Overheden leggen niet alleen strengere verplichtingen op, maar moedigen bedrijven ook aan om alternatieve benaderingen te onderzoeken. Het toepassen van energiebesparende maatregelen gaat verder dan het enkel voldoen aan voorschriften; het is een kans om de ecologische voetafdruk van zowel uw installaties als uw onderneming te verkleinen.

Bij Limas energetics gaan we verder dan alleen het bieden van oplossingen. We streven naar totaaloptimalisatie op verschillende werkvlakken. Deze werkvlakken zijn op te splitsen, waarbij wij flexibel als adviserende en/of uitvoerende partner kunnen optreden. Hierbij benutten we onze ruime ervaring en vullen deze aan met innovatieve studies in samenwerking met R&D-partners.

Waarom kiezen voor strategisch energiebeheer?

De installatie van doeltreffende energiebeheersystemen vormt de kern van een efficiënt energieverbruik en het bieden van comfort. Onze uitgebreide ervaring, aangevuld met innovatieve studies, stelt ons in staat u te voorzien van de nodige ondersteuning en oplossingen voor een strategisch energiebeheer. Onze experts staan klaar om u te begeleiden bij de keuze van de meest geschikte technieken die passen bij uw specifieke situatie.

De totaaloptimalisatie, die hierboven is beschreven, is gebaseerd op een holistische benadering van energiebeheer. Het omvat een reeks werkzaamheden die variëren van hernieuwbare energiebronnen tot isolatiewerken, optimalisatie van verwarmings- en ventilatiesystemen, relighting en meer. Onze doelstellingen richten zich op het realiseren van waardecreatie voor uw gebouw, energiebesparing, het verbeteren van het verblijfs- en gebruikscomfort, het elimineren van koude en warmtebruggen, het verbeteren van geluidsisolatie, het elimineren van thermische spanning en scheurvorming, en het verhogen van de algehele klimaatbeheersing.

ONS PLAN VAN AANPAK: EEN STRATEGISCHE LEIDRAAD

Om bewust met uw energiebeheer om te kunnen gaan, bieden wij een allesomvattende aanpak met advies, projectondersteuning en de mogelijke uitvoering van het project. Deze drie pijlers vormen de kern van ons werk om tot een strategisch plan en beheer te komen. Onze aanpak maakt gebruik van de DMAIC-methode (Define, Measure, Analyze, Improve, Control), wat garant staat voor een gestructureerde en doelgerichte strategie.

Hoe ziet ons plan van aanpak eruit?

 • Hernieuwbare energie: Hierbij kunt u denken aan warmtepompen, warmteboilers, zonnepanelen, laadpalen, energieopslag, waterkrachtcentrales en windmolens.
 • Isolatiewerken: Dit omvat dak-, muur-, vloer- en plafondisolatie, evenals beglazing.
 • Optimalisatie van verwarming: Hierbij worden innovatieve technieken toegepast om de efficiëntie van uw verwarmingssysteem te verbeteren.
 • Ventilatiesystemen: Een strategische aanpak van ventilatie voor een gezond binnenklimaat.
 • Regelsystemen: Implementatie van geavanceerde regeltechnologie voor nauwkeurige controle.
 • Relighting: Het verbeteren van verlichtingssystemen voor optimale efficiëntie en comfort.
 • Off-grid toepassingen: Oplossingen die onafhankelijk zijn van het reguliere elektriciteitsnet.
 • Benoveren: Beter renoveren met een focus op duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Wat zijn onze doelstellingen hierbij?

 • Realiseren waardecreatie voor uw gebouw
 • Energie sparen
 • Verhogen verblijf en gebruikscomfort
 • Elimineren van koude en warmtebruggen
 • Verbeteren van geluidsisolatie
 • Elimineren Thermische spanning en scheurvorming
 • Verhogen klimaatbeheersing

Hoe geven we u het juiste advies?

Bepalen van het probleem

De eerste stap naar strategisch energiebeheer is bewustwording van het probleem en het opsommen van de verschillende mogelijkheden. Daarbij vindt er een eerste bezoek aan uw onderneming plaats waarna er een besparingsvoorstel volgt. Is er na dit bezoek nog onvoldoende inzicht in uw onderneming? Dan wordt er geopteerd voor het uitvoeren van een energieaudit.

Meten en analyseren van het probleem

Energieaudits geven een gedetailleerd inzicht in het energieverbruik van uw onderneming en de kost die ermee gepaard gaat. De bestaande situatie wordt samen met haar pijnpunten in kaart gebracht, waarna er op zoek gegaan wordt naar mogelijke energiebesparende maatregelen en welke investeringen die met zich mee brengen.

Deze audit hoeft zeker geen totaaloptimalisatie met zich mee te brengen. Reeds met een aantal doelgerichte aanpassingen behaalt u resultaten die zeker de investering het overwegen waard zijn. Voorbeelden daarvan zijn: relighting en de optimalisatie van de HVAC-installaties.

Ondersteunen en uitvoeren van het project

Controle:
Als laatste stap in het proces worden alle gegevens gecontroleerd. Er wordt een rapport opgemaakt met inbegrip van een kosten-batenanalyse en een duidelijk overzicht van de resultaten.

Verbetering:
Vanaf dit segment begint de eigenlijke optimalisatie van de gebouwen en worden de gekozen energiebesparende maatregelen uitgevoerd. Daarvoor wordt de DMAIC-methode gebruikt. Dat houdt in dat er steeds permanente monitoring met constante verbeteringen wordt gedaan. Daarbij vindt het echte werk plaats waarbij wij u helpen met het behouden én nog verbeteren van de resultaten waar mogelijk. Als er zich problemen voordoen, kunnen wij op die manier snel ingrijpen en ervoor zorgen dat uw investering rendeert.

Kortom, Limas energetics biedt een volledige en doordachte aanpak van strategisch energiebeheer, waarbij we niet alleen voldoen aan de huidige normen, maar samen met u werken aan een duurzamere en energie-efficiënte toekomst. Kies voor Limas energetics als uw partner in energiebeheer en ontdek de voordelen van een geïntegreerde, duurzame aanpak. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons samen bouwen aan een energie-efficiënte toekomst. 

Strategisch energiebeheer

De ideale oplossing voor het besparen van energie.

Strategisch energiebeheer bij particulieren of bedrijven

Allerlei oplossingen voor particulieren of bedrijven.

Kernwaarden Group Limas

Customise

Ontvang op maat gemaakte facilitaire oplossingen met Group Limas. Onze experts analyseren en vertalen uw unieke behoeften en wensen naar praktische oplossingen. Maak uw omgeving bijzonder met onze op maat gesneden dienstverlening. Ontdek hoe wij uw facilitaire uitdagingen aanpakken.

24/7 support & desk

Ervaar ongeëvenaarde 24/7 ondersteuning met Group Limas. Onze experts analyseren, pakken aan en lossen problemen snel op, dag en nacht, 365 dagen per jaar. Vertrouw op onze toegewijde support om uw uitdagingen in no-time op te lossen.

Supervise

Group Limas superviseert elk Facilityship met toegewijde ondersteuning van onze supportdesk. Onze dienstverlening gaat verder dan implementatie; we waarborgen voortdurende monitoring en bewaking van uw oplossingen. Vertrouw op ons voor uitgebreide en continue supervisie van uw facilitaire behoeften.

Tijdkritisch

Group Limas excelleert in tijdgevoelige opdrachten waar het startmoment, de duur en deadlines cruciaal zijn. Onze vakmensen implementeren altijd duurzame en hoogwaardige oplossingen. Vertrouw op ons voor tijdige en kwalitatieve uitvoering van uw projecten.

Anderen bekeken ook